mandag den 12. april 2010

Soverom

Soverommet skal være avslappet og rolig, samtidig som det skal være praktisk med mye oppbevaringsplass. Sengen bør stå mot veggen man ser mot når man kommer inn i soverommet, med plass til nattbord på begge sider. På denne måten kan man enen lage en sengegavl eller en 'feature-wall' av veggen bak sengen. Her kommer en del eksempler på dette:


Her har man brukt gulvpanelet på veggen. Det passer nok best når man har teppe på gulvet for å skape en kontrast, men fargene er fine til rommet deres.



Her er en mørkere version - legg merke til nattbordet med den flotte lampen. Som nevnt kan man få tak på lignende bord hos Bolina i Stabekk, og lamper som denne kan man finne hos Ikea eller Jielde.



Forså arbeislampe fra Ikea. Pris kr. 239,-.


Signal lampe i chrom fra Jielde , pris ca. kr. 3.200.



Her har man bygd en sengegavl av planker og malt alt hvitt. Det blir nok litt for kjølig til deres rom, men gulvet i eik vil eventuelt gi det en varmere følelse. Det er særlig lampene som er interessante.



Nok en bakvegg i tre. Her er det også lampene som gjør det lille ekstra. Disse er fra Serge Mouille, og faller i en meget høy prisklasse, se mere info på Galerie Patrick Seguin.



Her er et par andre alternativer fra Jielde. Dette er Loft modellen som er mye større enn Signal, men begge kan brukes som leselampe. Begge modellen kommer i en rekke spennende farger.

Boconcept har også noen flotte bord/arbeidslamper til  kr.1.499,-, se Work bordlampe. Disse kommer i mange forskjellige farger.


Her er også en fin kombinasjon av en enkel seng, enkelt nattbord og kul lampe.



Dette soverommet har noen deilige tekstiler. Sengeteppet og putene er fra Nicole Fahri i London, men man kan finne gode alternativer her i Oslo også.



Her vises også flotte tekstiler i lekker fargekombinasjon.



Disse teppene og putene er fra danske Aymara. De forhandles ikke mye i Norge, men kan evt. kjøpes gjennom min butikk i Danmark.



Teppe fra Room  til kr. 1.590,-.

Det finnes også mange muligheter hos Hilmers Hus, Bohus, Boconcept, Skeidar, Bolina, Kvist. Når det gjelder selve stylingen med puter, pledd og gardiner tar jeg ofte en handletur med kunden får å kjøpe inn det hele. Da går vi ut fra et fast budsjett, en farge/tapet til vegg og møbelvalget i rommet.

Når det gjelder veggfarge/tapet, så vil jeg anbefale en nyanse av brunbeige/taupe - det gir mange muligheter når det kommer til tilbehøret. Et godt alternativ er S3500-Y50R. Dere kan også kjøre på den hvite stilen fra resten av huset, og legge til enten duse eller fargesterke elementer i interiøret.

Alternativer til kun maling er å bruke tapet. Det finnes mange flotte alternativer nå til dags, og mye som ikke er vanlig blomstret eller mønstret tapet.



Novalin tapet fra Fanny Aronsen. Kommer i en masse lekre farger, og har litt 70-talls striepreg over seg uten å være retro. Kan være flott på alle vegger, eller bare på veggen bak sengen.

Anbefaler også det franske firmaet Elitis - gå inn på hjemmesiden og velg Wall Coverings - New Collections - Mise en Scene eller Foulards-Abaca. Sjekk også Wall Coverings - Japanese Straws.

Når det gjelder skap, har man også mulighet til å bruke skyvedørsgarderober som anbefalt til gangen. Andre muligheter er innebygde garderobeskap med dører helt opp til taket.







For lignende garderobeløsninger, se Langlo, Bolia, Ante, HTH, Acme, og Fibotex.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar